ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ σημαίνει Υγεία. Παιδεία. Αθλητισμός.

Ο Ορφέας Κάτω Πατησίων ιδρύθηκε το έτος 1988 έχοντας ως ενεργά τμήματα το Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο και το Βόλεϊ. Από το 1996 είμαστε μέλη στην Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) Ε.Σ.Κ.Α. (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής) και συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ ΕΦΗΒΩΝ και ΑΝΔΡΙΚΟ Δ’ Κατηγορία, ακόμα είμαστε μέλη της Ε.Ο.ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και Ε.Σ.Π.Α.Δ.Α. και συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα των Παγκορασίδων, Κορασίδων, νεανίδων και Β’ Γυναικών.


ΑΚΑΔΗΜΙΑ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Θέλουμε να έχουμε ακαδημίες με υγιή στοιχεία, οι οποίες θα λειτουργούν με επαγγελματικά πρότυπα, καθώς και να ωθήσουμε όλο και περισσότερα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού.

Σκοπός μας είναι μέσα από την καθοδήγηση των προπονητών μας, να βοηθήσουμε να γίνουν τα παιδιά πολύ καλοί αθλητές αλλά και μαθητές. Θα τα διαπαιδαγωγήσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκτήσουν χαρακτήρα, ήθος, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντας όλα εκείνα τα εφόδια που θα είναι χρήσιμα στην ζωή τους.

Το τρίπτυχο που ακολουθούμε στον Ορφέα Κάτων Πατησίων από το 1988 είναι Υγεία – Παιδεία - Αθλητισμός. Σεβόμενοι τις παραπάνω αρχές, εξασφαλίζουμε και προσφέρουμε στα παιδιά ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, στο οποίο μέσα απο την καθημερινή φυσική δραστηριότητα θα αναπτύσσουν και θα βελτιώνουν συνεχώς την ψυχική και σωματική τους υγεία.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ